SENZA | Luister jij naar je lichaam?
Senza Tijd voor jezelf! Zet jezelf weer even centraal. Met een heerlijke massage of een bijzondere life workshop.
611
post-template-default,single,single-post,postid-611,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Luister naar je lichaam

Luister jij naar je lichaam?

Luister jij naar je lichaam?

Herken je een van deze situaties? Opeens schiet de pijn in je onderrug. Of je merkt dat je je arm overbelast hebt en tijdens het autorijden kun je nauwelijks je stuur vasthouden. Je voelt al een tijdje dat je nek en schouders gespannen zijn en het wil maar niet over gaan. Zeker als je een hele dag achter de pc hebt gezeten speelt het ’s avonds op. Het lijkt met de dag erger te worden. Of je hebt al een aantal dagen elke ochtend bij het opstaan hoofdpijn, maar ja het huishouden en je werk gaan door. Of je slaapt al een tijdje slecht, je wordt regelmatig wakker en soms kom je helemaal niet meer in slaap. Zo nu en dan neem je een slaaptablet om toch wat slaap in te halen.

Blijf jij doorgaan?

Geef je geen aandacht aan de aanwijzingen die jouw lichaam geeft. Hoop je dat het vanzelf weer over gaat en blijf je te veel hooi op je vork nemen? Of neem je nog een extra pijnstiller, zodat je de pijn niet voelt en je dagelijkse werkzaamheden kunt blijven doen. Als jij een doorzetter bent en je lichaam niet serieus neemt, zal je uiteindelijk merken dat de pijn steeds heftiger wordt en de klachten steeds erger. Door er niet op te letten, lijkt het erop dat het lichaam steeds harder gaat vragen om aandacht. Dit gebeurt door je de pijn steeds heviger te laten voelen. Als jij er niets van wil weten en blijft doorgaan, zal dit zolang goed gaan, totdat je echt een probleem hebt. Je komt op een punt dat het simpelweg niet langer meer gaat. Pas bij serieuze klachten of na een bezoek aan de huisarts kan je niet anders dan eindelijk die rust nemen.

 

“Het lichaam weet eerder dan ons hoofd dat er iets mis is,
alleen luisteren we liever naar ons hoofd”

 

Waarom moet jou dat nu gebeuren. Je hebt het veel te druk om rustig aan te doen of ziek te zijn. Het komt je helemaal niet uit op dit moment. Deze vragen komen dan bij je op. Maar eigenlijk heb je al die tijd geen aandacht willen geven aan wat je lichaam jou wilde vertellen. Je dacht gewoon dat het wel over ging. Of je verwacht van je lichaam dat het altijd maar doet wat jij wilt. Werken, je gezin draaiend houden, bewegen, sporten en de hele dag doorgaan. Als je op tijd naar je lichaam luistert en er iets meedoet, had het niet zover hoeven komen.

Je mag naar je lichaam gaan luisteren en er op vertrouwen dat je lichaam aangeeft wat je nodig hebt. Doe je dat lange tijd niet dan ontstaan er fysieke klachten en word je op een gegeven moment tot rust gedwongen. Als je pijntjes en klachten blijft negeren, dan kan dat op den duur leiden tot serieuze klachten of zelfs tot een burn-out. Probeer je bewust te zijn van je lichaam en hoe jij je voelt. En als je pijn voelt, moe bent, slecht kunt slapen, continue hoofdpijn hebt, snel geïrriteerd raakt ed., vraag je dan ook eens af wat er op dit moment speelt in je leven. Misschien ben je niet tevreden over je relatie, zit je midden in een verhuizing, ervaar je veel stress op je werk, kan je niet overweg met je collega, valt het je zwaar om werk en zorgtaken te combineren en noem maar op. Kijk eens of de klachten hiermee kunnen verband houden. Als je de problemen die je op dit moment ervaart kunt aanpakken en kunt oplossen, zal je merken dat vaak ook je fysieke klachten afnemen en dat je lichaam zich herstelt.

Zorg goed voor jezelf!

Sylvia van den Boorn
Massage- en Chakratherapeut

Kijk op massages voor meer informatie over massages.
Wil je een afspraak maken? Dat kan via info@senzatime.nl of bel me op 06-41737500.

Geen reactie's

Geef een reactie